lauantai 1. marraskuuta 2014

Ha-Ha-Halloween!

Eilen oli siis ensimmäinen virallinen Halloweenini. Suomessahan sitä ei sen kummemmin juhlita, vaikkakin jotkut nuoret sitä juhlivat. Olisin vienyt hautausmaalle hautakynttilän kuolleille sukulaisilleni ja ystävälleni, mutta en ole vielä löytänyt kaupasta mokomia. No, jatketaan etsimistä! Pimenevät illat ovat muutenkin hyvä tekosyy polttaa kynttilöitä urakkakaupalla.Halloween alkoi siis luennolla yliopistolla, jonne meidän koko luokan oli tarkoitus pukeutua opettajamme yllätykseksi. Meistä kaksi oli vetäissyt kunnollisen asun päälle, ehkä viisi oli rääpinyt jotakin kokoon ja loput 30 jättivät välistä "koska väsytti". No, se siitä sitten.. Itse heräsin kuudelta 3½ tunnin yöunien jälkeen tuon pukeutumisen takia, mutta minä tykkään pukeutua kaikenlaiseen outoon! Joten ei se harmittanut. Lisäksi opettajamme tuli kysymään onko asuni jokin suomalainen perinneasu. Noh... :)

Iltapäivällä oli vuorossa butoh-tunti, jossa sain aikaiseksi massiivisen päänsäryn jumiutuneen niskan vertymisen myötä. Olin lupautunut auttamaan ystävääni ja hänen kavereitaan Willow Tree-nimisen pubin pihamaalla järjestettävässä Halloween-tempauksessa, joten ei muuta kuin nappia poskeen ja vähän ruokaa että tokenisi.

Itse tempaus oli kiva! Meitä oli muutama vapaaehtoinen patsastelemassa ja haahuilemassa haamuoloisesti yliopistolta - muut olivat street artsin opiskelijoita ja minä ainoana dramasta. Tehtävämme oli kävellä asiakkaiden joukossa sekä tehdä patsaita, eli asettua johonkin hahmollemme luontevaan asentoon ja pysyä siinä niin kauan kuin pystyy. Paikan päällä oli myös lasten kasvomaalausta, kurpitsan kaiverrusta, avoin mikki-ilta (eli kuka vain pysty esittämään runoja tai lauluja tai vaikka tarinan) sekä kurpitsakeittoa erikoisuutena. Kävijöitä oli mukavasti ja palautteeksi tuli, että suoriuduimme tehtävästämme kunnialla! Kivaa oli, paitsi että asuni oli hieman turhan vilpoisa kun keli hyppäsi +22°C lämmöstä +7°C iltalukemiin.

Seuraavaksi muutama kuva Willow Tree-pubin koristuksista ja tunnelmasta. Kuvat saa suuremmaksi klikkaamalla.

Olisin iloinen, jos näistä pimeäkuvista tulisi palautetta, miten onnistuin. Koitan kehittyä valokuvaamisessa, ja varsinkin pimeäkuvat eivät aina onnistu kovin hyvin. Hankintalistalla on hankkia jokin pieni kameranjalka joskus, että voisin ottaa kunnollisia kuvia pitkällä valotusajalla. Nämä kaikki on siis käsivaralla otettuja, asetuksina ISO 3200 ja valotusaika 1/30 tai 1/60.

Täällä on siis joulu jo ovella, eilen oli kaikki jouluvalot asennettuna keskustaan ja tänään ne sytytetään. Joulusuklaat ja -krääsät ovat olleet myynnissä jo syyskuusta lähtien, ja nyt tulee kaikki muu. Olen itse jouluihminen 190%:sti, mutta silti on turhan aikaista mielestäni aloittaa jo nyt. Olen kyllä aloittanut jo omat jouluvalmistelut yllätysten valmistamisella, joten ehkä nyt muutaman laulun voisi jo kuunnella - tai laulaa... Juhlitaan nyt kuitenkin kuolleiden yötä vielä tämä viikonloppu!


Joulua (silti) odotellen,

Koala Von Tukintolvana


7 kommenttia:

 1. Voeeh miten tunnelmallisen näköstä ja värikästä! Nauroin ääneen suomalaiselle perinneasulle XDD Jösses. Toivottavasti sanoit, että ON!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En vastannut, sanoin että tämä vain sattui löytymään aamulla vaatekaapista.. Hän vain naurahti että voi kun hänenkin vaatekaapistaan löytyisi noin hienoja vaatteita : D

   Koitin pitää kuvat simppelinä ja tykkään varsinkin tuosta valon ja varjon leikistä. Kiva että tunnelma välittyi kuvista!

   Poista
 2. Muut olivat street artsin opiskelijoita JA jo valmistuneita ammattilaisia. :)

  Nuo pimeäkuvat on mun mielestä oikein onnistuneita! Ne on kaikki tosi tarkkoja, mikä mun mielestä pimeällä kuvatessa on vaikeinta.
  Käsittääkseni tripodin lainaamiseen koululta ei tarvita mitään koulutusta, joten säkin voit saada sellaisen ulos media suitesta, jos tarviit.

  Kiitos kun tulit mukaan! Oli kivaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan, unohtui mainita että oli myös valmistuneita joukossa.. No, Street Artsilaisia silti! :D Ja minullakin oli kivaa!

   Kiitos palautteesta ja vinkistä! Oma olisi siinä mielessä kiva että sen tarvitsisi vain heittää laukkuun ja menoksi, jos vaikka tulisi yllättäväkin halu rynnätä pimeällä ulos kuvaamaan. Mutta pitää käydä siellä media suitessa ennen oman saamista kerjuureissulla!

   Poista
 3. Hienoja kuvia, kiva kun nyt ovat isompia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, päivitin kaikkien postauksien kuvat suuremmiksi niin on helpompi katsoa. Kiitos palautteesta!

   Poista
 4. Varsinkin nuo lyhtykuvat ovat silmiä hiveleviä. Varmaan vielä kun leikit kameralla pimeässä, saat lisää sävyjä näkyviin noiden kuvien tunnelmasta mitään menettämättä.

  VastaaPoista

Heippa! Jätä rohkeasti kommenttia!