sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Kiveäkö kiinnostaa?

Päätimme muutaman "vanhan" (lue: mature) opiskelijan kanssa lähteä visiitille lähistöllä sijaitsevaan Stonehengeen. Idea lähti siitä kun huokaisin heille yksi päivä että haluaisin kovasti nähdä tämän kivipiirin. Yksi heistä tokaisi sen olevan loistoidea, ja että hän kyllä pakkaisi meidät autoonsa ja kuskaisi sinne! Niinpä sitten tuumasta toimeen ja pakkasimme itsemme eilen aamulla autoon itsemme ja kahden heidän lapsensa kanssa.

Keli oli mukava, ei liian kuuma eikä satanut ollenkaan. Aika navakka tuuli oli paikan päällä, koska tötterö sijaitsee täysin avonaisella kukkulalla. Kuvat saa suuremmaksi klikkaamalla, ja lisää infoa Stongehengestä löydät täältä.

Neoliittisen aikakauden varasto

Museoalueella sai testata, jaksaako hievauttaa kivimötikkää paikoiltaan


Neoliittisen aikakauden kylä. Tällaisia on ollut Stonehengen ympärillä.Tämä oli kivikehän ulkopuolella, mutta kaikilla kivillä oli oma merkityksensä.
Kerkesin jo unotaa tämän merkityksen..

Stonehengen nykyiset asukkaat, korpit


Ei siellä yksin tarvinnut olla!


Matkatoverini!

Siinä se tötterö koko komeudessaan!

Laske lampaat!

Kävimme saman retken aikana myös Stonehengen lähistöllä sijaitsevassa kaupungissa, Salisburyssa. Sieltä löytyy paljon vanhoja rakennuksia, perinteisiä pubeja (kävimme myös yhdessä niistä syömässä) ja Salisburyn katedraali.

Villisikahampurilainen Salisburyssa

Vanhaa englantilaista arkkitehtuuria

Salisburyn katedraali

Torniin olisi ollut mahdollisuus kiivetä, mutta vain11.30 tai 13.30. Olimme myöhässä..

Keskiaika ja hilpeät kivikortistukset


Joku ei vain osannut lopettaa tämän lammikon kuvaamista!
Liian hauskat heijastukset.

Katedraali oli täynnä hienoja hautapaaseja, mutta tämä jäi mieleen..


..koska tämä kaveri näytti niin alistneelta kohtaloonsa jalkapallina.


Paikallinen kuoro piti juuri harjoituksia kun kävimme kirkossa. Perienglantilainen kylämaisema! Tällaisilta kadut näyttävät myös Winchesterissä.

Punaiset tiilitalot ovat suosittu rakennustapa Englannissa.


Nyt pitäisi alkaa ahertaa ja tehdä viimeiset valmistelut huomenna koittavaa ensimmäistä assessmentiani varten. Ajattelin tehdä word-pohjan jo tänään ettei tarvitse huomenna siitäkin murehtia, voi vain kirjoittaa tektsin ja lähettää sen takaisin opettajille. Tehtävänä on vastata kahteen kysymykseen kahdesta näytelmästä, kummankin vastauksen pituutena täytyy olle 800 sanaa (+/- 10%). Ei siis kovin paha, se tekee yhteensä vain 1600 sanaa. Meille on annettu vuorokausi aikaa suorittaa tämä. Silti se jännittää, että osaanko kirjoittaa ihan sujuvaa ja ymmärrettävää englantia ja paljonko siinä tulee olemaan kielioppivirheitä. Pääasiahan tässä tehtävässä kuitenkin on, kuinka hyvin olemme lukeneet näytelmät ja osaammeko referoida niitä ja kakkoslähdemateriaalia vastauksiin (eli lehtiartikkeleita). Sitä harjoiteltiin jo lukiossa ja käytin näitä taitoja myös lopputyössä Ikatalla. Mutta on se eri asia silti minulle kirjoittaa akateemista suomea kuin englantia..


Halloweenia odotellen,

Koala von Tukintolvana


P.S. Nyt alkaa vihdoinkin tuntua siltä että nuha menee ohi, jippii! Eihän se ollutkaan kuin viisi viikkoa vierailulla.


5 kommenttia:

 1. Toivoisin että kuvat olisi isompia. Jos klikkaa kuvat isommaksi, ei nää kuvatekstejä joten pitää jokainen kuva uudelleen klikata isommaksi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteesta!

   Olen itsekin miettinyt ihan samaa, mutta laiskuuksissani en ole jaksanut tehdä asialle mitään, koska ajattelin että ei tätä blogia kukaan lue kuin satunnaisesti perheeni lisäksi. Muokkasin kaikki päivitykset näyttämään kuvat nyt hieman suurempina!

   Poista
 2. Ihana toi kirkko *_* Vautsi toi lätäkkö! Oon ihan myyty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hieno paikka! Kuvat eivät tee oikeutta ja aika paljon tuli karsittua, koska en halunnut että tästä tulee kamalan raskas päivitys avata jos kaikki ottamani 101 kuvaa pomppaa saman tien koittaen päivittää itseään : D

   Poista
 3. MINÄ HALUAN MYÖS TUONNE. Sitten vappuna -15 :D Ja ehdottomasti myös tähän kuvaamaasi katedraaliin. Tätä odotellessa :)

  VastaaPoista

Heippa! Jätä rohkeasti kommenttia!