perjantai 3. huhtikuuta 2015

Luovuttaja!

Heipähei!

Kävin tänään elämäni ensimmäisen kerran ulkomailla luovuttamassa verta. Suomessa tätä on tullut tehtyä jo viitisentoista kertaa, joten mistään sinänsä minulle uudesta ei ollut kyse. Kyllä täällä silti erilaisia asioita oli nähtävillä.Suomessa olen käynyt sekä kiinteissä että liikkuvissa veripalvelun pisteissä luovuttamassa. Missä sitä olikaan, yleensä on tarjolla ruokaa ja juomaa voileipien, hedelmien, pipareiden, kahvin, mehun ja veden muodossa vähintään. Täällä Briteissä kävin tänään liikkuvassa pisteessä, sillä kiinteää pistettä Winchesterissä ei ole ollenkaan. Purtavaksi luovuttajille oli tarjolla teetä, mehua, sipsejä, suklaata ja pipareita. Hyvin brittiläiset välipalat noin yleensä! Lisäksi koska olin "ensikertalainen", minulle ei tarjottu teetä vaikka sitä halusin, koska ensikertalaisille ei saa antaa kuumaa juotavaa. En tiedä, miksi, koska tätä minulle ei kerrottu, enkä kysynyt hämmennykseltäni.

Täällä oli myös huomattavasti pidemmät jonotusajat! Puolitoista tuntia odotin pääsyä hoitajan puheille, ja siitä sitten vielä seuraavat 20 minuuttia odotin itse luovuttamiseen pääsyä. Ei odottelu muuten haittaa, mutta tällaiselle "wannabe-ADD:lle" tuollaiset odottelut ovat tuskaa, jos mukana ei ole kirjaa, neuletyötä tai muuta tekemistä. Ensi kerralla olen siis viisaampi! Itse luovuttaminen oli hieman erilainen prosessi. Täällä oli sellaiset kiikkuvat penkit, joissa luovutuksen ajaksi hoitaja keikautti penkin vaakatasoon, halusit tai et. Lisäksi päätä oli pakko pitää tyynyä vasten, enkä saanut siten katsoa neulan tuikkaamista käsivarteen. Luovuttamisen jälkeen ei laitettu sellaista jumalatonta tuppoa käsivarren ympärille, vaan laastari, ja sen päälle tuollainen vanupuikkosysteemi, mitä alapuolella olevassa kuvassakin näkee.

Luovuttajan merkki a lá Englanti!

Tätä pitää pitää seuraavat kuusi tuntia, mitään ei saa tehdä - ei sentään kielletty saunaan menemästä - sekä pitää syödä ja juoda enemmän kuin normaalisti. Sen juomisen olen kuullut Suomessakin, mutta miksi pitää syödä enemmän?? No jaa, maassa maan tavalla! Kaikin puolin mukava kokemus, vaikkakin minua häiritsi tämä "ensikertalaisen" leima. Jotakin siis voi tehdä kaksi kertaa ensimmäistä kertaa!

Tänään alkoi myös pääsiäisloma! Se kestää 3.5. asti, että täällä juhlitaan pääsiäistä astetta pidempään.. ei vaineskaan, lukulomaksi tuo on meille tarkoitettu! Väännän yhden esseen ja valmistelen joukkoesitelmän tekstejä tämän loman aikana. Lisäksi joudutte kärsimään fanityttö-postauksesta, kun minä ja isosiskoni suuntaamme huhtikuun loppupuolella Sherlocked-coniin!! 

Niin, ei mitään huvituksia!!!


Kevät lähestyy, ja kampuksen kirsikankukkapuut alkoivat kukkia tällä viikolla! Ensi viikolla kukkaloisto on varmasti parhaimmillaan, eli lisää kukkakuvia myös tiedossa!


Lomatunnelmaisin terveisin,

Koala von Tukintolvana2 kommenttia:

  1. Miulla oli luovuttaessa piirustusvermeet mukana :D Onko briteissä monta eri järjestöä jotka kerää vai vaan punainen risti?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä oli NHS:n (National Health Service) autot pihassa, eli maan terveyshuolto ilmeisesti kerää veret talteen. Tai sitten punainen risti toimii yhteistyössä heidän kanssaan. Täältä saa lisää infoa: http://www.blood.co.uk/index.aspx

      Poista

Heippa! Jätä rohkeasti kommenttia!