maanantai 28. maaliskuuta 2016

Ikkunakyyläilyä ja tukka putkella juoksua

Heippa!

Olen tuntenut hurjan huonoa omatuntoa siitä, että en ole päivittänyt blogia pitkään aikaan. Siihen on kaksi syytä: ei ole ollut aikaa, ja en ole keksinyt mitään opiskeluihin liittyvää päivittämistä. Joten jos jollakulla on idea, mitä haluaisitte kuulla täällä oleskelusta tai opinnoistani, antaa palaa! Jotenkin vaan tuntuu, että sellainen "tänään söin paahtoleipää ja kävin luennolla"-tyyppinen päivittäminen ei ole minua varten, vaan haluaisin aina kertoa jotain informatiivista muun lätinän ohella. Kevät on muutenkin tuntunut ihan muista syistä raskaalta, mutta voihan tätä blogia pitää myös terapiamuotona..? Ehkä. Kai joku ilahtuu minun lätinöistäni tätä kautta.


Yökuvausharjoittelua. Ei tullut onnistuneita kuvia, koska olin laiska enkä käyttänyt jalkaa. 


Kevät on täällä jo pitkällä, ja ensi viikolla saan taas vieraakseni Nuorikon tänne! Jännää! Ja samalla alkaa myös lukuloma. Tällä kertaa lukulomalla kirjoitan taas esseen, ehdotuksen lopputyökseni (jännää, kohta alkaa viimeinen vuosi!) sekä kolme esitystä on työn alla. Olen myös saanut tuikattua jalkaani elokuvien maailmaa raottavan oven väliin, ja päässyt esiintymään kahteen lyhytelokuvaan. Huomenna on myös luvassa tv-sarjan kuvaukset, joten saa siitäkin kokemusta. Kameran edessä työskentely on ollut tuttua vaan statistina olosta aikaisemmin, joten on ollut mielenkiintoista seurata hommaa myös protagonistiroolissa! Opettavainen ja kiva kokemus, ja haluaisin tehdä sitä lisää.


Jotkut aamut ovat olleet kauniita parin asteen pakkasen kera! Silti lunta satoi vain kerran helmikuussa.


Olen tässä pitkin kevättä seuraillut ikkunani takana pyöriviä lintuja. Ihmettelin keltatehosteisia punaruskeita pikkulintuja, jotka tulevat joka päivä samaan puuhun aamupäivästä pyörimään, että mitähän ne ovat. Internet tarjosi vastaukseksi tiklin! Eli tiklit meinaavat tehdä pesän tuohon läheiseen puuhun. Vuokraisäntä tosin meinaa kaataa sen, joten katsotaan, kumpi kerkeää eka: t
iklit vai vuokraisäntä. Hän lupasi olla kaatamatta puuta, jos pesintä on jo alkanut. Myös kyyhkyt ovat palanneet kuukuttamaan kevät rinnassaan, sekä korppien lisäksi on näkynyt paljon mustavariksia (erottaa nokasta).


Osallistuin tällä kuvalla yliopiston luontoaiheiseen valokuvakisaan, ja voitin! Palkintona oli pehmolelu-lammas.


Tiklihän se siellä!


Naakka ihmettelee maailman menoa.


Tässä on se mustavaris, joita riittää ikkunani takana. Nyt vaan todella toivon, että se todella on mustavaris eikä jokin muu lintu (tosin ehkä saan tehdä virheen, koska en ole ornitologi!).Suunnittelin että voisin taas kertoa, minkälaisia kursseja tänä vuonna on ollut. Ehkä se on kiinnostavaa kuultavaa, ja kerron mielelläni, minkälaista meidän opintosisältö täällä on. Jos joku haluaa kuulla muuta elämiseen liittyvää täällä, jotain yliopistosta, tästä kaupungista tai ihan muuten vaan haluatte kysyä jotakin, antaa palaa kommenttiosiossa! Vastaan mielelläni ihan mihin vaan aihepiiriin kuuluvaan (ja miksei vaikka vähän vierestäkin).


Lopputyötä suunnitellen,
Koala Von Tukintolvana

4 kommenttia:

 1. Mustavaris se mahtaa olla. Suomessa kyseistä tipua kuulemma vain 1000 pesimäparia. Olen Porissa niitä nähnyt :)

  Olen kauhean innoissani tulevasta vierailusta!!

  Kirjoita kurssien sisällöistä ja eroaako koulutus esim tiukkuudessa tai kurissa miten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kursseista aion tehdä päivityksen! Kurista en osaa sanoa kun en oo opiskellut Suomessa yliopistossa yms. mutta voin kertoa vaikka käyttäytymisestä ja miten se eroaa niihin kouluihin missä olen ollut.

   Poista
  2. Tee myös oudoista tuotteista ja syömisistä päivitys :D Perinneruokia!

   Poista
 2. Mie oon saattanu missata jotain siun tekstejä mutta mitä jos kirjottaisit ihan vaan siitä miltä tuntuu olla ulkomailla itekseen opiskelemassa. Se varmaan helpottaa omaakin oloa kun saa purkaa sitä jonnekkin. :) Ainakin itellä ausseissa tuli ihan hirvee turhautuminen välillä että halus vaan kotiin ja masens ihan kamalasti. Miusta se on ihan yhtä lailla "olennaista" että ulkomailla opiskelu ei välttämättä aina ole niin hauskaa mitä moni varmaan ajattelee. Olettaen siis tietenkin että siul saattaa olla samoi fiiliksii mitä mie sillon koin. XDDD

  Mie ite nyt päivittäisin kaikista mahollisista turhista kissan ristiäisistä tms. koska loppupeleissä ihmiset on niin perkeleen uteliaita että ne haluaa tietää myös sen mitä joku syö leivän päällä. :DDD

  VastaaPoista

Heippa! Jätä rohkeasti kommenttia!