sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Joulun riemua...?

Heippa!

Syyskuu vaihtui lokakuuksi, ja yleensä se tarkoittaa sitä, että kaupat tursuavat Halloween-krääsää. No, ihan niin ei käynyt... Ensin kauppoihin lensivät joulukakut, ja sitten Halloween-roinan mukana Joulusuklaat ja -lahjat! Että mitä ihmettä, mehän eletään vielä lokakuuta?

Lapset siinä veikeästi hengailevat viinihyllyn vieressä...


Tämä koko pitkä käytävä on täynnä tätä krääsäklumeruulia.


Hämähäkkikoristeita kaupan katossa.


Yleensä tässä viimeisen kahden vuoden aikana Englannissa ollessani olen todistanut sitä, että Halloween on sitkeästi kaupoissa aina lokakuun viimeiseen päivään asti. Sitten jotain tapahtuu seuraavana yönä! Marraskuun ensimmäisen koittaessa joulu on vallannut kaupat ihan totaalisesti! Ajattelin, että tänä vuonna menen kameran kanssa kauppaan ja kuvaan teille sen 1.11. näkymän.

Kurpitsat ovat kyllä halpoja! £2/kpl.


Ennen sitä nautitaan kuitenkin tästä Halloweenista. Se on aika amerikkalaistunut kulutusjuhla nykyään myös Englannissa, joten se näkyy myös kaupoissa. On teemaan liittyvää kippoa, kuppia, karkkia, asuja, koruja... Mitä nyt vaan markkinat keksivät kuluttajalle tarjota.

 Kaikenlaista ihmeellistä näkyy olevan kaupan!


Korpit ja pöllöt hengailevat keskenään.


En tiedä mitähän noille kissoille on syötetty...


 Lasten asuja kepposteluun.


Ostin viime vuonna karkkia Halloweeniksi ja odotin koko illan, että tuleeko joku keppostelemaan. Yhtä jännää kuin palmusunnuntai! Ketään ei kuitenkaan tullut... ja syy siihen oli kuulemma se, että vain koristellut talot houkuttelevat keppostelijoita. Englantilainen tapa viettää Halloweenia on muutenkin vähän erilainen kuin Yhdysvalloissa, sillä täällä vaan pukeudutaan ja juhlitaan ennemmin kuin kierretään ovelta ovelle karkkien toivossa. Ainakaan ei tarvinnut pelätä, että joku turhisi meidän talon kananmunilla!

Karkkikippoja ja roikkuvia koristeita.


Maskeeraussettejä ja päähineitä.

Tänä vuonna olen Halloweenina menossa keskustaan. Ajattelin ensin kierrellä katsomassa koristeita ja ehkä kuvata niitä, jos sää on hyvä. Illaksi ostin lipun kummituskierrokselle, joten saa nähdä, missä kaikkialla Winchesterissä kummittelee! Tykkään ja pelkään yhtä aikaa kummitusjuttuja :)Nuo kamee-korvakorut olivat itse asiassa ihan hienot! Hyvä vaan, ettei ollut ylimääräistä rahaa mukana.


Itse joulusta. Olen jouluihminen henkeen ja vereen. Tykkään valmistella joulujuttuja, juhlia pikkujoulua hyvän ruoan merkeissä, laittaa valot paikoilleen ja tunnelmoida kynttilänvalossa joululauluja kuunnellen (Rajattomien, Frank Sinatran ja Tony Bennetin levyt ovat lemppareita!). Mutta ei, en tykkää, että sitä pitäisi juhlia kolme kuukautta etukäteen. Joulu kuuluu vain siihen vuoden pimeimpään aikaan!

Adventtikalenterivalikoimaa lokakuussa.


Kyllä siellä ihan oikeasti ihmiset ostavat jo näitä suklaita!


Joulu minulle merkitsee valon tuomista pimeään, kun päivät on synkimmät koko vuoden aikana. Joulu merkitsee sitä, että saa viettää aikaa perheen kanssa, ja että ei tarvitse stressata mistään tekemättömistä hommista. Sitä, että voi istua kirja kädessä sohvannurkassa kenenkään hoputtamatta, tai pelata lautapelejä ja nauttia suklaata ja glögiä samalla. Sitä, että voi seisoa pihalla sinisen hetken aikaan ja katsoa, kuinka valo katoaa ilmasta mutta tuikkivat jouluvalot tuovat omanlaisensa maailman eteesi pakkasen rouskuttaessa poskia. Se on parhaimmillaan sitä, että ollaan vaan ja tehdään juttuja, jotka sillä hetkellä tuntuvat hyvältä.


Lahjavalikoimaa, ettei vain tule kiire sitten juosta päivää ennen kaupassa äkäisenä tukka putkella... Niin vissiin. Kyllä ne ihmiset aina stressaavat ja vihastuvat kaikesta mahdollisesta ennen joulua. Ja sitten koittavat mokomat tartuttaa sen känkkäränkkä-mielentilan muihinkin! Mokomat joulumököttäjät.


Britit rakastavat tällaisia alkoholiteemaisia valmislahjapaketteja. Kukapa ei haluaisi yhtä kappaletta siiderilasia, jossa on joku tyhmä markkinateksti. Suklaa-viinipaketit ilman turhaa rojua ovat ihan hauskoja.


Kaikelta tältä menee pohja, jos sitä pitää stressata, kiirehtiä ja murehtia. Tai että keskellä syksyä joulukrääsät tunkevat kauppaan. Joulu on joulu, vaikka ei olisikaan kaikkea krääsää! Että maltetaan vielä hetki, jooko.


Kurpitsoita ihaillen,
Koala Von Tukinolvana

7 kommenttia:

 1. Miusta just noiden kauppojen joulu/pääsiäis yms hyllyt tuo sitä tunnelmaa. Ilman niitä ei varmaa pääsiäinen tuntuis niin paljon pääsiäiseltä. Oispa halloween hyllytkin tommosia suomessa. :D Ne kun tuntuu olevan jossain hyllyn päässä joku pikku hylly täynnä naamioita. ;___; Nuo mustat keltasilmäset pöllöt näyttää kuvassa tosi söpöiltä. <3 Ois kyl ihana päästä viettää semmosta jenkki halloweenia. :E Mie oon monena vuonna osallistunu semmoseen halloween teemaseen deviantart piirto tradeen, se on ainoo semmonen halloween tunnelma juttu mikä on. Ilman sitä koko juhla jää aika lailla huomioimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kun Suomessa on pyhäinmiestenpäivä ja se on aika erilainen. Olisi kivaa viettää sellaista kekrihalloweenia, että syötäisiin hyvin ja sitten Saana ja Aino voisivat keppostella meille :)

   Poista
 2. Teetkö joulunvietosta erikseen päivitystä?

  VastaaPoista
 3. Ja brittiläisestä! Voisit vertailla suomalaisia ja brittiläisiä tapoja ja krääsäkasoja. Ja luetella (mauttomat) brittijouluruoat :) vs. maukkaat suomalaiset ruoat.

  VastaaPoista

Heippa! Jätä rohkeasti kommenttia!