lauantai 4. lokakuuta 2014

Entisen pääkaupungin maisemia

Nyt on tullut siis asuttua jo pari viikkoa Winchesterissä. Tämä on entinen Englannin pääkaupunki, ja tässä kaupungissa on englannin kieli syntynyt aikoinaan. Myös Englannin ensimmäinen kuningas Alfred Suuri asui Winchesterin linnassa, ja sieltä voi löytää kuuluisan pyöreän pöydän. Kuninkaan lisäksi Winchesteriin on haudattu kirjailija Jane Austen. Nyt pieni kuvakollaasi uudesta kotikaupungistani. Kuvat suurenevat niitä klikkaamalla.


Maisemat yliopistolle kävellessä ovat aika hulppeat.

Katedraalin käytäviäLuostarin ja katedraalin ympäristössä on paljon vanhoja rakennuksia

Wolveseyn linnan rauniot (vanha piispan linna)

Wolveseyn linna

Kukkuloita riittää tässä kreivikunnassa

Kaupunki näköalatasanteelta katsottuna

Wolveseyn linnan rauniot

Rappusia....

...ja polkuja...

...ja lisää rappusia on riittämiin!


"Epäsosiaalinen käytös" on sakoilla rankaistavissa! 
(Oikeasti tuolla tarkoitetaan vandalismia yms.)

Pääkatu

Sain uuden ystävän! Jasmine, 11 viikkoa.Paikallinen piknikillä

Tie vain jatkuu jatkumistaan, ovelta mistä sen alkavan näin...


Tämä kaupunki on siis rakennettu sellaiselle kukkularivistölle, joten ylä-alamäkijuoksua tulee harrastettua. Asun itse kampuksen ulkopuolella, puolentoista kilometrin päässä yliopistolta. Asun neljän 18-vuotiaan ekan vuoden opiskelijan kanssa, ja untuvikkojen meno on välillä riehakasta heidän kokeillessa siipiensä kantavuutta ilman vanhempia. Eiköhän se siitä tasaannu, toivon mukaan..

Yksi silmäänpistävä asia tässä kaupungissa on kissojen määrä! Täällä siis pidetään sellaista ihmistä kahjona, joka ei päästä kissaansa ulos, toisin kuin Suomessa se tuntuu menevän toisinpäin varsinkin kaupunkialueilla. Osa kissoista on ujoja, osa tykkää kun niitä paijaa. Ja minähän tykkään paijata! Olen saanut jo monta kissakaveria, joista varsinkin kaksi on hyvin innokkaasti aina tulossa silitettäväksi.

Kaikin puolin tämä paikka vaikuttaa ystävälliseltä ja rauhalliselta. Täällä ei ole mikään kiire ja stressi pinkoa hiki hatussa ympäri kaupunkia. Yliopistolla ainoa häiritsevä tekijä on tuijotuksen määrä, mutta se ilmeisesti johtuu siitä että kukaan ei ole varma onko joku vastaantuleva tuttu jostakin riehujaisista vai ei, koska viina virtaa aika railakasta tahtia nuorten joukossa. Ei tietenkään kaikkien, mutta suurin osa kyllä käy istumassa iltaa monta kertaa viikossa. Se ehkä myös kuuluu tähän yliopiston aloittamiseen, saas nähdä myöhemmin mitä tapahtuu. 


Olen tosiaan myös ihmetellyt sitä, että muutettuani täällä on satanut vain yhtenä päivänä ja kahtena yönä vettä. Tänään on ensimmäinen oikea sateinen päivä. Muuten keli on ollut todella lämmin, täällä eletään edelleen loppukesää. Lämpötilat päivisin ovat huidelleet 20-23 asteen hujakoilla. Ja joulukarkit saapuivat kauppojen hyllyille muutama päivä muuton jälkeen.. Kohta varmaan putkahtavat jouluvalot jahka lehdet tippuvat puista.

Kesälämpöisin terveisin,

Koala Von Tukintolvana

P.S. Sain oman osani myös kuuluisasta Fresher's flusta, eli aloittavien flunssasta. Onneksi en ole kunnolla kipeä vaan vain hieman nokkatukkoinen.8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. No miltä näyttää? Vastaako yhtään omia mielikuvia tämä kapunki? : D

   Poista
 2. Pupu on pusikossa! <3 Mie oon suunnitellu jo että tultais keväällä siellä käymään! Jos vaan rahatilanne sallii sen :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa! Voin tehdä vähän vakoilua hotellien hintojen ja kunnon suhteen : )

   Poista
 3. Jep, hienoja kuvia, mäkin haluan sinne! Enkä muuten tiennyt, että Winchester on vanha pääkaupunki...

  VastaaPoista

Heippa! Jätä rohkeasti kommenttia!