lauantai 21. marraskuuta 2015

Joulumarkkinamelskettä

Heippa!

Kävin juoksemassa joulumarkkinat läpi eilen. Napsaisin myös yhden kuvan lisää pääkadun jouluvaloista, kun nyt oli hieman pimeämpää eikä satanut vettä! Markkinat nousevat aina marraskuun puolenvälin jälkeen katedraalin kupeeseen, joka on kyllä upea miljöö markkinoiden pitämiselle. Winchester Cathedral-sivuston mukaan markkinat tavoittavat joka vuosi 350 000 kävijää, joten kyllä siellä menoa ja vilskettä riittää! Lisäksi Visit Winchester-sivu tietää kertoa, että tämä on kymmenes vuosi tänä vuonna, kun markkinat ovat auki! Kovin vanhasta perinteestä ei siis ole kyse, mutta on kivaa, että tällainen on tänne järjestetty. Onhan se pieni verrattuna joulumarkkinoihin, joita Berliiniin pystytettiin käydessäni siellä jouluna 2013, mutta tunnelma on kohdallaan ja paljon on englantilaisia käsityön taitajia paikalla! 


Jouluvalojono.


Katedraali yövalaistuksessaan.


Paikallista glögiä eli Mulled Winea keitetään tässä.


Olen monena vuonna peräkkäin antanut pikkusiskolleni lahjaksi muumioituneen mandariinin, älkää kysykö. Mutta kun näin tämän kojun viime jouluna, purskahdin nauruun. Selkeästi meidän koju! Möskylät ovat siis kuivattuja sitrushedelmiä.Kojuja katedraalin kupeessa.


Luistelijoita jääringissä. On mysteeri, miten se oli noinkin hyvässä kunnossa, kun on aika lämmintä.


Kyllä! Glögi (tai mulled wine) on aina paikallaan!


Tässä kojussa myytiin pelkkiä suukkoja! Itsekin ostin kaksi huomiselle nolla-adventille, after eightin ja rommin makuiset.


Makuja on montaa sorttia.


Herkullisen näköisiä! Toivottavasti myös maistuvat hyvältä.


Markkinoilta löytyi oma kärri myös hattaralle!


Ihastuin tähän kojuun! Rakastan karttapalloja, ja olen monesti haaveillut, että sitten kun minulla on ihan ikioma kämppä jossakin, käyn ostamassa Heureka Shopista yhden tietyn karttapallon kirjahyllyyn pölyttymään. Se on aika kallis (niin nämäkin olivat), joten en ole vielä sitä kehdannut ostaa. Karttapalloissa vain on jotain viehättävää! Myös vanhanaikainen antiikkinen puujalalla kelpaisi, mutta ne antiikkiset ovat vieläkin kalliimpia... :D


Lempijouluvalo lapsuudesta oli ehdottomasti meidän oranssi paperitähti. Se kulahti lopullisesti pois hengistä muutama vuosi sitten. Viime vuonna löysin tästä kojusta oranssin uuden paperitähden vanhemmille, ja vein sen tuliaisiksi Suomeen! Tuolla ylhäällä vähän pilkottaa sellaista vastaavanlaista oranssia tähteä.Suklaasta tehtyjä työkaluja, avamia, hanoja ja muita tarpeellisia tykötarpeita!


Ja vielä vähän lisää jouluvaloja! Nuo helmivalot viehättivät minua niin kovasti, että mietin tässä, kehtaisinko tuhlata veronpalautuksista sen verran rahaa, että kävisin ostamassa ne itselleni. Onhan tässä vielä aikaa tätä pohtia.


Sellaista tavaroiden taikamaailmameininkiä siellä. Markkinoille tulee kyllä vielä mentyä uudelleen, kun siskoni saapuvat joulukuussa tänne pariksi päiväksi, ja suunnitelmissa olisi viedä heidät markkinoita ihmettelemään ja kupposet mulled winea juomaan! En ole itsekään vielä maistanut tuollaista "oikeaa" mulled winea, joten pitäähän se nyt edes kerran tehdä! Ja jos suukot maistuvat, ehkä käyn vielä yhden hakemassa, vaikka ei suklaata pitäisikään syödä... Jos sillä aikaa kuitenkin kääntäisi mielen viimeisiin kokeisiin, esseisiin ja esityksiin. Paljon on tehtävää yliopistolla ennen kuin lomasta uskaltaa haaveilla!


Esseetä panikoiden,
Koala Von Tukintolvana


5 kommenttia:

 1. Oih, en malta nyt odottaa!!!!!! :D

  VastaaPoista
 2. Minä en ole koskaan ollut tuollaisilla markkinoilla. Hyvät kuvat! Tunnelma aistittavissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Jos vaikka ensi jouluna pääsisitte tekemään pikavisiitin? Tai menette joskus Saksalaisille markkinoille Berliiniin! :)

   Poista

Heippa! Jätä rohkeasti kommenttia!